Članak

SKUP U NEVADI

Trump tvrdi da se osjeća mentalno 'oštro' nakon što je Haley napala njegove godine i gafove

Donald Trump je izjavio da se osjeća „oštrije nego što sam se osjećao prije dvadeset godina“, reagujući na napade na njegove godine i verbalne gafove od strane Nikki Haley, javio je Reuters.

(Patria) - Donald Trump je izjavio da se osjeća „oštrije nego što sam se osjećao prije dvadeset godina“, reagujući na napade na njegove godine i verbalne gafove od strane Nikki Haley, javio je Reuters.

Trump je također rekao da bi predsjednički kandidati trebali morati da polažu kognitivni test, što je očigledno odgovor na izazov Haley, koja je zagovarala istu politiku, navodeći starost Trumpa (77) i demokratskog predsjednika Joea Bidena (81).

Trump je govorio na skupu u Nevadi, uoči sljedećeg glasanja u trci republikanaca za predsjedničku nominaciju 8. februara. Haley je optužila Trumpa da je zbunjen i dovela u pitanje njegovu sposobnost da biti predsjednik u svojim godinama.

Trump je nedavno napravio nekoliko gafova. U govoru 19. januara pobrkao je Haley sa bivšom predsjedavajućom Predstavničkog doma demokrata Nancy Pelosi. Povremeno se činilo da muči sa svojim riječima, i sugerisao je da je bivši predsjednik Barack Obama još uvijek na funkciji.

Ubrzo nakon Trumpovog govora, Haley se pojavila na skupu u Južnoj Karolini. Ona je ponovo rekla da je Trump nedavno djelovao „zbunjeno“ i rekla da ako želi da polaže kognitivni test, „ne bi trebalo da ima problema da izađe na binu debate sa mnom, jer je to ultimativni test mentalne sposobnosti za svakoga ko se kandiduje za predsjednika“.

Trump je odbio da učestvuje u bilo kojoj debati republikanaca i odbija da raspravlja s Haley.

U svom govoru u Nevadi, Trump je ponovio ponižavajući nadimak za Haley, nazivajući je „ptičjim mozgom“. On je također optužio Haley da je „skoro radikalno lijevi demokrata“.

Trump je izjavio: „Vrijeme je da se ovo završi“, misleći na njegovu borbu za nominaciju. On vodi Haley u istraživanjima javnog mnijenja u Južnoj Karolini.

Nakon Trumpove pobjede na predizborima u New Hampshireu 23. januara, Bidenova kampanja u saopštenju je navela: „Sada je jasno da će Donald Trump biti republikanski kandidat.“

#DonaldTrump #NikkiHaley #SAD #Svijet