Članak

UZASTOPNA TITULA

Sabalenka bez izgubljenog seta osvojila Australian Open

Qinwen Zheng se žestoko borila, ali je Sabalenka odbila da joj pruži šansu u ovom meču.

Sabalenka u šampionskom stilu (Foto: X)

(Patria) - Aryna Sabalenka odbranila je titulu na Australian Openu, nakon današnje pobjede od 6-3, 6-2 nad Qinwen Zheng u finalu turnira.

Iako je bila favorit prije meča, Sabalenka je mnogo lakše od očekivianog savladala Zheng. Jedina stvar koja je ličila na nerovzu Aryne Sabalenka u ovom meču bilo je u posljednjem gemu, ali živci su izdržali, te je tako osvojila uzastopni Australian Open.

Ne samo da je osvojila krunu po drugi put zaredom, već je to učinila bez gubitka seta na cijelom turniru. Sabalenka je na putu do finala dominirala protiv svake protivnice i sa po 2:0 u setovima izbacila Ellu Sidel, Brendu Fruhvitovu, Lesju Curenko, Amandu Anisimovu, Barboru Krejčikovu i Coco Gauff, a istim rezultatom je u današnjem finalu savladala i Zheng.

Qinwen Zheng se žestoko borila, ali je Sabalenka odbila da joj pruži šansu u ovom meču.

U prethodnih šest grand slam turnira Sabalenka je osvojila dvije titule, jedna vicešampionska i tri polufinala, što je čini trenutno najboljom teniserkom, ali će ostati drugoplasirana na WTA listi iza Ige Swiatek.

#ArynaSabalenka #AustralianOpen #Champion #DominantPerformance #FinalMatch #GrandSlamSuccess #QinwenZheng #TennisSupremacy #UnbeatenStreak #WTARankings #sport