Članak

PROBLEMI S KAMEROM

Tesla zbog softverske greške povlači skoro 200.000 automobila

Kompanija Tesla objavila je da povlači blizu 200.000 automobila u SAD-u zbog problema s funkcionalnošću kamere kad se mjenjač prebaci u rikverc.

(Patria) - Kompanija Tesla objavila je da povlači blizu 200.000 automobila u SAD-u zbog problema s funkcionalnošću kamere kad se mjenjač prebaci u rikverc.

Iz Tesle pojašnjavaju da se povlače modeli Y, S i X iz prošle godine, a svi su opremljeni računarom "Full Self-Driving" 4.0, prenosi Associated Press.

Kompanija u dokumentima koje je objavila američka Nacionalna agencija za sigurnost saobraćaja na autoputevima navodi da nestabilnost softvera može spriječiti da kamere prikazuju prostor iza automobila kada se vozi u rikverc, što povećava rizik od sudara.

Tesla je navela da nema podataka o tome da je do sada zbog toga registrovan bilo kakav udes ili povreda i da je problem riješen ažuriranjem softvera na mreži.

Kompanija je počela da dobija žalbe zbog problema s kamerom krajem decembra, nakon čega je odlučeno da automobili budu povučeni.

#AutoCameraFail #CameraIssue #CarRecall #DrivingSafety #SafetyConcerns #SoftwareUpdate #TeslaProblems #TeslaRecall #TeslaSoftwareFix #VehicleSafety #magazin1