Članak

SARAJEVO

Otvoreno Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu

(Patria) - Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu (divizija III – grupa B) počelo je večeras u ledenoj dvorani Centra Skenderija.

Prvenstvo na kojem učestvuju reprezentacije Bosne i Hercegovine, Luksemburga i Južnoafričke Republike, svečano su otvorili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, predsjednik Hokejaškog saveza BiH Adnan Korić i predsjedavajući prvenstva ispred Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Heikki Hietanen.

Ministar Magoda poželio je učesnicima prvenstva i gostima toplu dobrodošlicu u olimpijsko Sarajevo.

“Prije 40 godina naš grad bio je domaćin XIV zimskih olimpijskih igara. U ovim danima kada slavimo olimpizam, izuzetno sam sretan što mi je pripala čast da otvorim Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu. Našoj reprezentaciji i našim gostima želim mnogo sreće uz dobre sportske rezultate, te da se u svojim karijerama rado sjetite Sarajeva”, poručio je ministar Magoda.

Dodao je da je opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo i resornog ministarstva kontinuirana podrška za razvoj i popularizaciju hokeja na ledu u Kantonu Sarajevo i u BiH.

Ministarstvo kulture i sporta KS podržalo je Hokejaški savez BiH s rekordnim iznosom od 150.000 KM, na čemu im se ovom prilikom zahvalio predsjednik Hokejaškog saveza BiH Adnan Korić.

On je pozvao sve ljubitelje sporta i nacionalne reprezentacije da dođu u Skenderiju i podrže “ledene zmajeve” i u narednim utakmicama.

Prvenstvo će trajati do 29. januara, a ulaz na sve utakmice prvenstva je besplatan.

#sport #Sarajevo #juniori #hokejNaLedu