Članak

PREDSJEDNIK NES-a

Ogrešević: U toku je koordinirana akcija ispunjavanja želja Dodiku i Čoviću na štetu BiH, pokrovitelji su Hrvatska i Srbija

Kako kaže, ekspresno je uslijedio „napad“ na Federalni parlament, gdje Trojka i HDZ ne biraju sredstva da Čoviću ispune i drugu veliku želju i imenuju Marina Vukoju u Ustavni sud BiH.

Ogrešević: Sve se radi protiv Bosne, Bosanaca i Hercegovaca, a posebno Bošnjaka

(Patria) - Nema više sumnje da je u toku dugo pripremana, koordinirana i tempirana akcija ispunjavanja želja Dodiku i Čoviću, a na štetu Bosne i Hercegovine i svih Bosanaca i Hercegovaca, a posebno Bošnjaka, navodi se u reakciji predsjednika Narodnog evropskog saveza Nermina Ogreševića.

"Prvo je održan famozni sastanak Dodika, Čovića i lidera Trojke u Bakincima, gdje je, kako se moglo čuti, konačno ispunjena želja Dodiku da preuzme Ustavni sud, a Čoviću Predsjedništvo BiH", navodi Ogrešević.

Kako kaže, ekspresno je uslijedio „napad“ na Federalni parlament, gdje Trojka i HDZ ne biraju sredstva da Čoviću ispune i drugu veliku želju i imenuju Marina Vukoju u Ustavni sud BiH.

"Da u tome imaju podršku Srbije i Hrvatske, svojski se potrudio da pokaže Andrej Plenković, koji je, odbijajući danas da se sretne sa Željkom Komšićem, legalno izabranim članom Predsjedništva BiH, jasno poslao poruku i nama i prisutnim evropskim zvaničnica da on ne priznaje Predsjedništvo BiH i našu državu, usput nam potvrđujući ono što odavno znamo, a to je da na Bosnu i Hercegovinu gleda kao na istočnu koloniju", istakao je Ogrešević.

Dodaje da "odbijajući da se sastane s članom Predsjedništva BiH, a organizirajući susret s reisu-l-ulemom očito je želio poručiti i da su Bošnjaci za njega i politički vrh Hrvatske samo još jedna u nizu vjerskih skupina".

"Pred nama je očito vrelo proljeće, kada bi sve maske mogle pasti!", zaključio je Ogrešević.

#AndrejPlenković #BosnaiHercegovina #DraganČović #MiloradDodik #Narodnievropskisavez #NerminOgrešević #PatriaNews #trojka #BiH