Članak

OLUJA ISHA

U Nizozemskoj i Irskoj zbog jakog nevremena otkazani brojni letovi

Zbog oluje Isha u Irskoj i Nizozemskoj otkazuju se letovi a avioni preusmjeravaju u druge zračne luke.

(Patria) - Zbog oluje Isha u Irskoj i Nizozemskoj otkazuju se letovi a avioni preusmjeravaju u druge zračne luke.

Aviokompanije su jučer otkazale 102 odlazna i dolazna leta u zračnu luku u Dublinu zbog oluje koja će bjesniti ostatak dana, rekao je operater zračne luke.

Oluja Isha također je primorala slijetanje 24 aviona do 17 sati, dok je 27 aviona usmjereno u druge zračne luke, objavila je zračna luka Dublin na medijskoj platformi X.

Irska nacionalna meteorološka služba Met Eireann izdala je narandžasto vremensko upozorenje rano u nedjelju za većinu zemlje, uključujući i Dublin, što znači da vjetrovi značajno mogu utjecati na ljude, infrastrukturu i aktivnosti u tom području.

Za dijelove zapada i sjeverozapada izdato je crveno upozorenje, prenosi Hina.

Zračna luka Schiphol u Amsterdamu otkazala je desetine letova predviđenih za danas kao preventivnu mjeru zbog snažnih vjetrova koji se očekuju kad oluja Isha dođe do Nizozemske, saopštila je jučer zračna luka.

Schiphol je saopštio da je otkazao 130 dolazećih i odlazećih letova te je savjetovao putnicima da provjere status svojih letova online.

Nizozemska aviokompanija KLM, glavni korisnik zračne luke, rekla je nizozemskoj novinskoj agenciji ANP da je otkazala 65 današnjih evropskih letova.

#letovi #Nevrijeme #Nizozemska #Svijet