Članak

JUG U PLUSU

Stižu zahlađenje, snijeg i minusi

(Patria) - Danas se očekuje postepeno zahlađenje sa sjevera koje će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Prije podne zahlađenje zahvata sjeverna područja, a u drugom dijelu dana bi se proširilo na veći dio zemlje. Na krajnjem jugu bi se zadržala kiša.

Vjetar umjerene jačine. U Bosni će vjetar prije podne promijenuti smjer sa juga na sjever, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer u večernjim satima.

U Bosni temperatura zraka prije podne većinom između 6 i 12°C, s tim što će u sjevernim područjima temperatura zraka početi da opada već prije podne, a u drugom dijelu dana i u ostalim područjima. U Hercegovini bi se zadržalo toplo veći dio dana sa temperaturama od 8 do 16°C.

U subotu prije podne snijega bi bilo u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje susnježica ili kiša. U drugom dijelu dana širom zemlje smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu do 8°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -6°C, na krajnjem jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

#minusi #Sarajevo #snijeg #BiH