Članak

RAZVUKLI SU NAM PAMET

Ogrešević: Dodik je došao do željenih 100 miliona KM za zgradu UIO BiH, ko je sljedeća meta?

Ogrešević: Razvučena nam je pamet

(Patria) - Ko je sumnjao da će Milorad Dodik izgurati svoje kada su se prvi put pojavile informacije da pritišće partnere u vlasti da posao kupovine zgrade UIO BiH u Banjoj Luci dodijele Miletu Radišiću, biznismenu bliskom upravo lideru SNSD-a, ovih dana shvatio je koliko je politički naivan.

Poručio je ovo predsjednik Narodnog evropskog saveza Nermin Ogrešević, te dodao: "Ponuda je stigla, jedina, naravno od Radišićeve firme, a kako se i očekivalo vrijednost je 100 miliona maraka".

"Namirili se na parkingu, čija cijena kvadrata košta kao i poslovnog prostora. Dodik očito bez problema uspijeva realizirati sve svoje ciljeve. Pitanje je, osim države BiH, ko je sljedeća meta, odnosno budžet koje državne institucije. Trebamo li sumnjati da će Dodik provesti i preostale ciljeve? S obzirom na „kompromisni“ stav njihovih partnera u vlasti, Trojke, nažalost, ne trebamo!", ističe Ogrešević.

Predsjednik NES-a potcrtava da nema mnogo reakcija na 100 miliona KM za Dodikovog Radišića.

"Bošnjačkim predstavnicima u vlasti važnije je da pritišću opoziciju kako bi ispunili još jednu Čovićevu želju i imenovali Marinu Vukoju u Ustavni sud BiH. Ne vide oni ni zastrašivanje povratnika u Rs, banaliziraju proslavljanje neustavnog dana Rs, ne čuju zloglasne Vučićeve poruke… baš kao i dobar dio bh. javnosti, koja se dotad zabavlja analizama NiP-ove Sabine Silajdžić i njenim pokušajima da izjednači 9. januar, neustavni dan bh. entiteta Rs, s 1. martom, Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Pamet nam je dobrano razvučena. Vara se svako ko misli da će nam stranci vječno čuvati pozadinu dok su naše glave zabijene u pijesak", zaključio je Ogrešević.

#MileRadišić #MiloradDodik #NerminOgrešević #NES #Trojka #UIO #BiH