Članak

PRETRESI NA BROJNIM LOKACIJAMA

Velika akcija Uskoka po cijeloj Hrvatskoj, 41 osoba uhapšena zbog korupcije i privrednog kriminala

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćena 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske.

(Patria) - U Hrvatskoj je u toku velika akcija Uskoka i policije, a do sada je uhapšena 41 osoba. U toku su pretresi stanova, automobila, poslovnih prostora...

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem je obuhvaćena 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", objavila je policija.

Iz Uskoka je saopćeno da se provode aktivnosti u odnosu na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna krivična djela.

"Uskok će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", objavio je Uskok.

#Hrvatska #korupcija #USKOK #Region