Članak

PANDUREVIĆ UPUTILA OŠTRU PORUKU

Feministice iz Parlamenta BiH Ćudić, Karamehić i druge nisu potpisale smjenu Košarca upućenu zbog nasilja nad ženom!

(Patria) -"Da li je moguće da 4 žene, feministkinje, smatraju normalnim da ministar bude nasilnik i da nisu potpisale inicijativu za smjenu!? To su: Sabina Ćudić, Rejhana Dervišević, Mia Karamehić Abazović i Ermina Salkičević Dizdarević. Svaka čast Aidi Baručiji koja je potpisala", objavila je Aleksandra pandurević, bivša zastuonica SDS-a u PDPSBiH.

"Baručija je jedina koja je pokazala da je čovjek. A ove četiri dame, više nikada da ne progovore o femicidu i nasilju nad ženama jer su danas pokazale šta o tom zaista misle i koliko im nedostaje empatije. Dok žene štite nasilnike, boljitka neće biti", naglasila je Pandurević.

Podsjećamo, grupa od 11 državnih parlamentaraca uputila je pismo predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinku Čavari u kojem traži pokretanje smjene ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca (SNSD) zbog nasilja nad bivšom suprugom.

Jedanaest potpisnika inicijative (Mira Pekić, Jasmin Emrić, Vlatko Glavaš, Aida Baručija, Branislav Borenović, Mladen Bosić, Elvisa Hodžić, Nenad Grković, Šerif Špago, Darko Babalj i Safet Kešo) smatraju da Staša Košarac zbog povezivanja sa porodičnim nasiljem nije moralno prihvatljiv da bude na čelu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih opdnosa i da vrši funkciju zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

#AleksandraPandurević #MiaKaramehić #nasilje #Parlament #SabinaĆudić #StašaKošarac #BiH