Članak

CJELODNEVNA NEIZVJESNOST

Nešić: Očekuje se vanredna sjednica Vijeća ministara i odluka o prihvatu bh. državljana i njihovih srodnika iz Palestine

(Patria) - Bosna i Hercegovina još nije osigurala prihvat državljana te zemlje i njihovih srodnika koji su evakuisani iz Pojasa Gaze i nije jasno kada će oni stići u Sarajevo. No, kako je za N1 kazao Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH u narednim satima očekuje se vanredna sjednica Vijeća ministara BiH.

“U narednim satima očekujem da se održi sjednic Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kako bi se usvojila odluka o prihvatu naših državljana koji dolaze iz Gaze. Tražimo od Ministarstva vanjskih poslova tačan broj ljudi koje treba evakuisati i da nam dostave njihove identifikacione podatke kako bi znali o kome se radi”, kazao je Nešić.

Potom je dodao:

“Također, utvrdit ćemo i granični prelaz na koji mogu da uđu u BiH i najvjerovatnije će biti to Međunarodni aerodrom Sarajevo. Sve podatke koje dobijemo proslijedit ćemo Graničnoj policiji. Očekujem da se sjednica održi danas”.

#BosnaIHercegovina #EvakuacijaIzGaze #GraničnaPolicija #MeđunarodniAerodromSarajevo #MinistarSigurnosti #NenadNešić #PrihvatDržavljana #Sarajevo #VanrednaSjednica #VijećeMinistaraBiH #BiH