Članak

KANTONALNI SUD U SARAJEVU

Potvrđena optužnica protiv Armina Berberovića koji je na Marijin Dvoru automobilom usmrtio dvije mlade doktorice

Berberović je krajem maja skrivio saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt dvije i povređivanje još jedne osobe.

(Patria) - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu koju je 14. novembra Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) podiglo protiv Armina Berberovića, kojom ga tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s ugrožavanjem javnog prometa.

Berberović je krajem maja skrivio saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt dvije i povređivanje još jedne osobe.

Podsjetimo, on je na pješačkom prelazu u sarajevskom naselju Marijin Dvor naletio na tri pješakinje, usmrtivši na licu mjesta jednu od njih - mladu doktoricu Azru Spahić, a teško povrijedivši njenu prijateljicu Almu Suljić, koja je nakon skoro mjesec dana borbe za život preminula.

Njihova treća prijateljica inicijala E.S. zadobila je lakše povrede.

Istragom je utvrđeno da je Berberović upravljao vozilom bez vozačke dozvole, te pod dejstvom alkohola.

"Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u prometu na putevima, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede", saopštili su iz Tužilaštva KS.

Berberović je uhapšen istu večer i od tada se nalazi u pritvoru. Zajedno s optužnicom, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za produženje pritvora, o čemu će Sud naknadno odlučiti.

#AlmaSuljić #ArminBerberović #AzraSpahić #CrnaHronika #KantonalniSudSarajevo #Optužnica #sarajevo #TužilaštvoKS