Članak

THE WONDERFALL

Vodopad na aerodromu u Singapuru izgleda tako stvarno, a zapravo je - LED displej

Changi Airport u Singapuru i ove godine proglašen je najboljom međunarodnom zračnom lukom na svijetu na prestižnom takmičenju SkyTrax.

(Patria) - Changi Airport u Singapuru i ove godine proglašen je najboljom međunarodnom zračnom lukom na svijetu na prestižnom takmičenju SkyTrax.

Ovo ne čudi sve one koji su imali prilike i uživo istražiti ovo gigantsko zrakoplovno čvorište u jugoistočnoj Aziji koje se prostire na površini od oko 13 kvadratnih kilometara, piše Punkufer.hr.

Njihovi kapaciteti nedavno su prošireni - tačnije, proširen je i osvježen prostor Terminala 2 pa se tu može vidjeti zapanjujući vrt s 20.000 biljaka, pojesti kakav lokalni specijalitet u restoranu s panoramskim pogledom na aerodrom, ali i susresti konobara-robota koji služi besplatne koktele putnicima.

Najzanimljiviji novitet svakako je 14 metara visoki digitalni zid po imenu The Wonderfall ("čudopad") koji se nalazi kod putničkog terminala za odlaske.

Riječ je zapravo o divovskom zakrivljenom LED displeju širokom 17 metara koji prikazuje neprestani protok vode uz originalnu skladbu pijanista Jeana-Michela Blaisa.

Zapanjujući prizor koji spaja prirodu i modernu tehnologiju napravljen je kako bi zabavio putnike dok čekaju svoj let.

Zagledate li se malo bolje, u nabujaloj vodi ugledat ćete dugu i pokoju ribu, ali i pticu koja prelijeće vodopad.

Svakih pola sata započinje poseban četverominutni show koji će izazvati sva osjetila.

#magazin1 #singapur #vodopad #zanimljivosti