Članak

'KORUPCIONAŠKI POSLOVI'

Pokret 'Evropski put': Hitno provjeriti porijeklo Dodikove imovine u Srbiji

Lider Pokreta 'Evropski put' Rade Basta pozvao je danas Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da se hitno provjeri porijeklo imovine predsjednika Rs-a Milorada Dodika u Srbiji.

(Patria) - Lider Pokreta "Evropski put" Rade Basta pozvao je danas Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da se hitno provjeri porijeklo imovine predsjednika Rs-a Milorada Dodika u Srbiji.

Basta traži "hitnu reakciju po pitanju korupcionaških poslova u koje je umiješan ruski proxy (zastupnik) Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika srpska" i "da se hitno formira predmet o korupciji i provjeri imovine" Dodika u Srbiji.

- Dosta je Dodikovog kriminala po Srbiji. Također, neophodno je da se u slučaju ovog obima pozovu međunarodni partneri da pomognu u istrazi kriminala i korpucije Milorada Dodika - poručuje Basta.

Navodi da se "građani Srbije i entiteta Republika srpska hvataju za glavu kad se spomene ime Milorada Dodika, znajući i sami u kakve su sve korupcionaške poslove umiješani on i njegova porodica u ovom regionu".

- Ako se neko obogatio na konto lažnog patriotizma, na priči o ljubavi prema Rusiji i prijetnji secesijom Rs-a, to su Dodik i njegova porodica. Malo mu je što decenijama vedri i oblači po Rs-u - napisao je Basta, prenosi Danas.rs.

Ističe da Dodik kao "vjerni glasač na izborima u Srbiji utiče na odluke po pitanju tendera i miješa se u pitanja unutrašnje politike Srbije", i da je "novac primarna djelatnost gospodina Dodika, iz kojih god izvora bio i koje god valute", a "to više jednostavno ne može da se toleriše".

#Imovina #MiloradDodik #porijeklo #Region #srbija