Članak

BANJA LUKA

Histerija u Rs: Poslali pismo u SAD - BiH već dugo utočište radikalnih islamista!

(Patria) - Predstavnici Republike srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH (vladajuće stranke) uputili su pismo američkom Senatu i Kongresu u kome su naveli da je BiH već dugo utočište radikalnih islamista.

Oni su u pismu istakli da u Federaciji BiH postoje sela u kojima stanovnici sprovode šerijatski zakon, kao i da su dijelovi BiH naseljeni Bošnjacima i dalje dom brojnim spavačkim ćelijama Al Kaide i ISIL-a koje bi potencijalno mogle biti aktivirane ako i kada stigne naređenje.

Takođe, naglašeno je da zapadne države treba da djeluju u skladu sa svojim bezbjednosnim interesima i poštuju međunarodno pravo tako što će podržati odavno zakasnjelo zatvaranje OHR-a i poštovati decentralizovanu ustavnu strukturu BiH.

Pismo su potpisali prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkom doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić, predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić, predsjedavajući Kluba - srpski klub Čedomir Stojanović i predsjedavajući Kluba srpskog naroda Sredoje Nović.

Albin Zuhrić (DF) komentirao je ovu vijest na način da je poručio da 'politika “kompromisa” Trojke nam je ovo donijela'.

"Njihovi koalicioni partneri sa kojima se sedmicno sastaju pisu Kongresu kako smo teroristi. Za koji dan će izabrati Vukoju, da izgubimo i Ustavni sud na nekoliko decenija, a zauzvrat cemo valjda dobiti da i HDZ počalje jedno ovakvo pismo", poručio je Zuhrić.

#BiH #KongresSDA #pismo #Republikasrpska #SenatSAD