Članak

PREPUCAVANJA

NIP Centar: Nakon FUP-a, dokumentaciju izuzima i MUP KS o zapošljavanjima u općinu Centar

(Patria) - Općinska organizacija NiP Centar danas se ponovo oglasila povodom, kako navode, sumnjivih radnji u Općini Centar.

Tvrde da je MUP KS izuzeo dokumentaciju iz Općine Centar za sumnjivo u upošljavanje žene Mandićevog prijatelja i predsjednika NO KJKP Rad.

"Nakon dokumenata vezanih za nabavku web-stranice koje je izuzela
Federalna uprava policije, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zatražili su i preuzeli dokumentaciju iz Općine Centar, koja se tiče sumnjivih zapošljavanja.

Prije nekoliko mjeseci u Općini Centar je zaposlena Ermana Sulejmanović.
Navedena je smještena u Odsjek za javne nabavke, a prije ovog angažmana
bila je zaposlena u Općini Stari Grad, kao namještenik. Možda u svemu
ovome ništa ne bi bilo čudno da Ermanin suprug nije Reuf Sulejmanović,
predsjednik Nadzornog odbora KJKP Rad u kojem nekoliko mjeseci protuzakonito vedri i oblači Vera Arnautović, blisko povezana čak i rodbinskim vezama s načelnikom bez podrške većine vijećnika. Reuf Sulejmanović je prijatelj načelnika i rođak šefa Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Alena Girta, inače osnivača najpovoljnijeg ponuđača za izradu web-stranice Općine Centar, po nerealno visokoj cijeni od preko 70 hiljada maraka.

Ono što je fascinirajuće je i to da je Sulejmanović u KJKP Rad Veri Arnautović, i pored toga što joj je istekao mandat, odobrio potpisivanje dokumenata i uprkos činjenici što je na mjesto v.d. direktora izabran Nijaz Salamović.

Sve ovo prešutno i vjerovatno s odobravanjem je posmatrala i Adelina Džanković, povjerenica Vlade KS za ovo preduzeće i u slobodno vrijeme, od uzimanja naknada u silnim komisijama, sekretarka Općine Centar, bliska saradnica načelnika koja je davno napustila postulate državne službe i kršeći zakone upustila se u vođenje politike u ovoj lokalnoj zajednici.

Prema tome, u Općini Centar, osim za načelnika, ima posla za onoga ko
hoće da radi. A istražni organi rade punom parom, materijala im ne
nedostaje", navode iz NIP Centar.

#NIPCentar #SrđanMandić #BiH