Članak

BLISKI ISTOK

Nasralah postavio ultimatum Izraelu i najavio napad

(Patria) - Lider libanske političke stranke Hezbolah šeik Hasan Nasralah postavio je SAD ultimatum preko posrednika, zahtijevajući prekidanje vojne operacije Izraela u Gazi do sutra i zaprijetio da će, u suprotnom, proglasiti opštu mobilizaciju šiitskih jedinica za rat sa Izraelom i narediti napad na izraelsku teritoriju sa svih strana, javio je kuvajtski list "Al džarida".

Pozivajući se na diplomatske izvore u Iranu, "Al džarida" piše da se Nasralah saglasio u vezi sa ultimatumom sa glavnim komandantom jedinice "Kuds" Iranske revolucionarne garde general-majorom Esmailom Kanijem, koji je juče stigao u libansku prijestonicu Bejrut, prenio je TASS.

Prema izvorima lista, Kani je ranije na sastanku Vrhovnog savjeta državne bezbjednosti Irana izjavio da bi regionalni saveznici mogli izgubiti podršku javnosti ukoliko se ne pridruže borbi sa ciljem podrške palestinskom narodu.

#BeirutMeeting #GazaOperation #GeneralKani #HezbolahUltimatum #IranianSupport #IsraelThreat #NasralahDemand #PalestinianSolidarity #Svijet