Članak

U LAŽI SU KRATKE NOGE

Dodik opsovao genocid, 'poturio' bošnjačke kao srpske žrtve, šta još da uradi da Trojka progleda?

Zašto je ovo važno potencirati i isticati, dok bjesne u kabinetima Dodika i Vučića i traže krivca za 'grešku', koja se može opisati Božijom pravdom

Piše: Amina Čorbo-Zećo

U laži su kratke noge! Pokazat će se to i danas kada je otkriveno da su obilježavanje godišnjice Oluje u Prijedoru Aleksandar Vučić i Milorad Dodik ilustrovali bošnjačkim prognanicima iz Žepe!


Ko drugom jamu kopa sam u nju pada, pa je tako danas srpska laž raskrinkanana najbrutalniji način. Jer u Prijedoru nije bilo nikakve Oluje, već najstrašniji srpski zločini u kojima je ubijeno više od 3000 ljudi. Danas ne dozvoljavaju ni spomen obilježje za ubijenu djecu Prijedora.


Zašto je ovo važno potencirati i isticati, dok bjesne u kabinetima Dodika i Vučića i traže krivca za 'grešku', koja se može opisati Božijom pravdom. Nečija nepromišljena greška otkrila je sav jad inata i glumljenja žrtve, dok dželatima Bošnjaka i Hrvata pružaju sigurno utočište u Srbiji.


Važno je znati da im se ne smije vjerovati. Danas, valjda nedjelja, nema reakcija! No politički posmatrano Dodikova 'nenamjerna greška' morala bi otvoriti oči i njegovim sadašnjim partnerima na državnom nivou, popularno nazvanim Trojka, koja više ne smije imati dileme da Dodik nije nikakav evropski orijentiran političar, već manipulator i igrač za Srbiju!


Danas će nam ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac kazati da Republika srpska podržava dejtonske principe i dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez međunarodnog intervencionizma i ukoliko to nije tako, BiH nema nikakve šanse.


Zašto bi im iko više vjerovao? Zašto bi Trojka podržala imenovanje novog ministra finansija iz reda SNSD-a, učinila nove ustupke Dodiku, a do sada zauzvrat nisu dobili ništa, osim vlastitih fotelja. Da li to znači da su fotelje važnije od države, jer da se bore za državu koliko za fotelje, ne bi Dodik uvijek bio korak ispred. Jer, čak i na zadnjem sastanku, na kojem je kao prividno stvoren mir Dodik je naknadno izjavama obesmislio.

Nema evrpskih zakona bez izbacivanja stranaca iz Ustavnog suda, ostao je Dodik pri svome, a Trojka opet nemušto odgovarala da neće podržati Amidžića dok se ne pokrene proces imenovanja sudija ustavnog suda iz Rs-a!?


Nestao je i pritisak na Tužilaštvo BiH da se procesuiraju rušitelji ustavnog poretka u BiH, čak ni stavljanje aktera na crnu listu SAD-a nije 'poguralo' Milanka Kajganića i TRI tužioca koji su formirali predmet da agilnije počnu rad na predmetu!


Čini se da je sve laž oko nas. Mazanje očiju prividnim blagostanjem i pomirenjem, dok država lagano u lažima nestaje.


Zato bi radije trebalo prihvatiti Košarčevu tvrdnju, nego milozvučne laži Dodika, prije nego u naletu bijesa opsuje genocid(!?), a na sramotno obilježavanje Oluje u Prijedoru njegovi partneri iz Federacije ostanu nijemi.


Pa čak i kada podvali bošnjačke prognanike kao srpske! Svi šute, jer nedjelja je, a taj dan i ministri i predsjednici stranka moraju odmarati, kao da druge dane nešto i rade!

#AleksandarVučić #BošnjačkiPrognanici #LažiSuKratkeNoge #ManipulatorIgrač #MiloradDodik #NajstrašnijiZločini #NenamjernaGreška #OlujaUPrijedoru #SrpskaLaž #UbijenaDjecaPrijedora #BiH #izdvojeno