Članak

AJDE MIŠU IZ LAKTAŠA, UDARI VIŠE Čekamo Milorade, da ti polomimo zločinačke zube!

I kada nismo imali oružja bili smo spremni gdje god smo bili brojčano približno izjednačeni.

Piše: Rasim BELKO ([email protected])

U agresiji na Bosnu i Hercegovinu 90-ih godina postojali su dobrovoljci i vojnici koji su počinili gnusne zločine i genocid. Postojali su profesionalni vojnici koji su učestvovali u agresiji i zločinima. Postojala je pozadina i logistika tim zločinačkim pohodima na Bosnu i Hercegovinu. 

Ali, i u agresorskim strukturama Srbije i RS postojali su miševi. Sakriveni duboko u zemlji, koji su podzemnim kanalima zarađivali na krvavoj sudbini svih u BiH. Jedan takav danas izigrava siledžiju, kabadahiju, rasipa se ordenima... Taj miš iz rupe umišljen u svoju današnju veličinu umišlja da prkosi svjetskim silama, Bosni i Hercegovini i svima drugima. A ustvari je samo prestrašeni miš. 

Miš imena Milorad Dodik, podzemni heroj ratnog šverca danas bi da prijeti državi Bosni i Hercegovini, koja postoji duže nego što taj kabadahija može brojati. Prijeti da će uništiti ono što nisu uništili uragani svjetskih carstava. Prijeti, a svjestan je da je kako onda, tako i danas jedan obični miš, ovaj put sakriven iza naroda koji ne vidi da je riječ o običnom idiotu bez m***!

Zato je ovo odgovor idiotu s ordenjem srpskog junaštva, a zapravo običnoj kukavici. Njemu i njegovoj kriminalnoj, podaničkoj bandi. 
Krenite miševi, čekamo vas. Spremniji nego ikada prije da završimo i zauvijek raspršimo te stoljetne snove da će Bosna i Hercegovina postati dio sprskog sveta. Jer, grdno se varate ako mislite da ćete nas prepasti prijetnjama, nećete. Jer, od pamtivijeka do danas Bosanci i Hercegovci se nikoga ne boje. Ne boje se ni ovi danas. Jer svaki Srbin, Hrvat, Bošnjak, svaki čovjek koji ovu zemlju voli kao svoju kuću, a njene ljude kao svoju porodicu, spreman je položiti život da je odbrani. 

Znate vi to. Gdje god vas nije bilo pet puta više tokom agresije polomili ste zube. Ne ti Mile, ti si bio u rupi. Ali tvoji, Ratkovi i Rašini jesu. Tuđa djeca ginula su za ideale srpskog sveta. Tuđa djeca više neće, vrijeme je Mile da ti, tvoja banda i vaša djeca udarite. 

Vas se Milorade ne bojimo koliko lišća koje gazimo dok šumom hodamo. Ni vas, ni Rusa, ni Putina. Bosanac i Hercegovac, ma kojem se Bogu molio ne boji nikog dok ognjište svoje brani. 
Ajde Mile povedi svoje, da završimo ovu priču zauvijek. Mi te čekamo. Jer, jedva čekamo da završimo i raspršimo svaki san o nestanku Bosne i onih koji je vole. Ovo je hirovita zemlja, ali je miroljubiva, gostoljubiva. Ipak, zbog svih vas danas i onih prije vas naučila je da dok spava jedno oko drži otvorenim. Zato će svaki vaš agresorski pohod sada i u budućnosti biti konačni slom srpskog sveta, i vječito gašenje entiteta. 

Ponavljam ti Mile, nije ovo poruka narodu koji ugnjetavaš dok ga lažno predstavljaš. Jer, Bosna i Hercegovina je sačinjena od niti, a niti su njeni ljudi, kako god sebe zvali i kojem god Bogu se molili. 
Ovo je poruka isključivo tebi uzurpatore. I tvom prijatelju, Aleksandru Vučiću, pa mu je prenesi. Prenesi mu da je bilo lako pucati snajperom po Sarajevu dok je mašinerija i snaga JNA napadala BiH.

Danas bi se možda više pucalo po Srbiji nego po Sarajevu. 

Neće proći Milorade. No pasaran! Mi smo strpljivi, rat nam nikada nije bio brat. Ali nikada kao sad nismo spremni da vas sačekamo i da vas secesiramo od Bosne i Hercegovine. Jer bez vas ćemo mirnije i bolje živjeti. 

I kada nismo imali oružja bili smo spremni gdje god smo bili brojčano približno izjednačeni. A tvoji heroji su klali tamo gdje su nailazili na djecu i žene, na starce. Jer tvoji su Mile, u ratu i miru, ljudi bez časti i m**a! Takvi nikada nisu pripadali Bosni i Hercegovini. 

Ovo je rajska zemlja, koju ste Mile ti i tebi slični uzurpirali i koju biste podijelili. A zapamtite, do posljednjeg među nama spremni smo životom braniti domovinu i slobodu.
I kako ono Tifa otpjeva u "Grbavici" "jer svaki od nas što pjesmu pjeva, do zadnjeg se za tebe bori". Za Bosnu i Hercegovinu borile su se sve generacije naših predaka, borit ćemo se i mi. 

Jer, Bosanac i Hercegovac se Boga boje. Međeda nikada!
 

#BiH