Članak

SVE VEĆI ZNACI LUDILA Svaki sastanak s Dodikom je izdaja države i naroda!

Makar ne dok se ova situacija ne prevaziđe i dok Dodik ne pokaže minimum normalnosti

Piše: A. Čorbo-Zećo


Posljednje izjave Milorada Dodika o Bošnjacima kao nedržavotvornom narodu i konvertitima, uvrede na račun Roma ili, pak, majoriziranje Hrvata proglašavanjem sebe lično kao njihovog glasnogovornika (a zajednički interesi protiv Bošnjaka su mu prihvatljivi) ispod su svakog nivoa civiliziranih shvatanja, stoga je jasno da niti jedan ozbiljan političar više ne smije sjesti za sto s Dodikom.

Makar ne dok se ova situacija ne prevaziđe i dok Dodik ne pokaže minimum normalnosti, jer ludilo koje provodi i iskazuje treba maksimalno izolirati.
Stoga predstavnici politika u BiH, ali i međunarodne zajednice trebali bi biti svjesni da svaki sastanak s Dodikom predstavlja izdaju države Bosne i Hercegovine i naroda!

Drugi bi trebali slijediti put Naše stranke koja je javno kazala da ne želi nikakvu saradnju s Dodikom i njegovom partijom. To bi se trebalo podrazumijevati i za ostale.
Ukoliko se neko boji blokada, treba znati da institucije BiH funkcioniraju, a u političkoj blokadi smo evo već 30 godina. Dakle, mnogo se ne bi promijenilo. A dobilo bi se mnogo.

Dodik ni u kom slučaju ne može i ne smije biti osoba koja uvjetuje saradnju s bilo kim, jer taj uslov podrazumijeva pristanak na mržnju kao modus operandi političkog djelovanja u BiH. 

Za sada mu je to dopušteno, ali pod hitno mora biti prekinuto.

I struka sve glasnije govori da je Dodik ličnost koja je politički i mentalno izopačena, spremna na zločin radi ostvarenja cilja, podjele BiH i uništenje jednog naroda.

Uz sve uvrede na račun bošnjačkog naroda srebreničkim poljima smrti još zvoni monstruozna izjava kabadahije iz Laktaša da "ima podatke da su tabuti prazni, da u njima nema posmrtnih ostataka,  nego se samo stavi ime“.

Zna Dodik istinu, ali je odbacuje nemuštim lupetanjima. Svjestan je Dodik da je ključ BiH u Srebrenici, u Memorijalnom centru Potočari, da će Bošnjaci i Bosanci sve do zadnjeg braniti BiH u punom smislu riječi i nikada neće dozvoliti da se žrtve zaborave i ostanu u velikoj Srbiji.

'Srpski svet' je ideja koja je osuđena na propast i otkucavaju im posljednji sati prije nego akteri ovakvih ideja odu konačno u historiju srama i zaborava.

#BiH