Članak

Prevljak novim golom donio vrijednu pobjedu u Zenici

Rumunija je u slabom prvom poluvremenu imala još jednu priliku u 35. minuti kada je šutirao Burca, ostalo je 0:0.

(Patria) - U drugom kolu Lige nacija, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici na stadionu Bilino polje dočekala je selekciju Rumunije. Konačan rezultat glasio je 1:0 za Zmajeve.

Naša selekcija ofanzivno otvara meč. Imali smo posjed lopte, više od igre. U uvodnim minutama izdvajamo pokušaje Duljevića i Prcića koje je odbrana Rumunije blokirala.

Rumunija se budi sredinom prvog poluvremena i to zahvlajujući greškama u našoj odbrani. Puscas je izbio sam pred golmana Šehića, zaobišao ga, šutirao, ali Ahmedhodžić nas spašava i izbija loptu u posljednji čas.

Rumunija je u slabom prvom poluvremenu imala još jednu priliku u 35. minuti kada je šutirao Burca, ostalo je 0:0.

U finišu prvog poluvremena šanse i za našu selekciju. Prvo je blokiran udarac Gojaka, a zatim Nita zaustavlja pokušaj Džeke.

U nastavku prvu šansu imaju gosti u 53. minuti, Ćivić blokira Maxima, zatim Marin loše šutira sa vrha šesnaesterca. Zmajevi prijete u 58. minuti, Pjanić je ubacio prema Prevljaku, odbrana Rumunije čisti opasnost.

Prilika za našu reprezentaciju u 67. minuti, međutim poništen je pogodak Ahmedhodžiću nakon prekršaja nad golmanom Nitom.

Dvije minute kasnije slavlje naših momaka. Duljević je sjajno prošao ubacio loptu u sredinu koja dolazi do Smaila Prevljaka, a napadač Eupena se opet ispostavio kao joker Ivayla Peteva i pogodio je za 1:0.

Nakon gola Rumunija je pokšala sa par ubačaja, ali Saničanin je odlično reagovao.

I naš tim je imao nekoliko akcija nakon pogotoka, međutim ostalo je do kraja 1:0 i naša selekcija upisala ja vrijedan trijumf i tako vezala dva zvanična meča sa pozitivnim rezultatom.

#Sport