Članak

VIŠE DNEVNOG SVJETLA

U nedjelju prestaje ljetno računanje vremena, kazaljke potrebno vratiti sa 3 na 2

(Patria) - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da će se, u skladu sa Zakonom o računanju vremena (“Službene novine Federacije BiH”, br. 24/97 i 50/03), ljetno računanje vremena završiti posljednje nedjelje u oktobru, 27.10.2024. godine. Na taj dan, pomjeranjem za jedan sat unazad, vrijeme u 3 sata 00 min 00 sec računat će se kao 2 sata 00 min 00 sec.

Obzirom na predstojeće promjene u dnevnom svjetlu i uvjetima rada, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva poslodavce da obezbijede sigurnost radnika u svim radnim okruženjima, kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorima. 

Posebno naglašavamo važnost dodatne pažnje prema osvjetljenju i sigurnosnim mjerama u zatvorenim prostorima, te zaštiti radnika od hladnoće i drugih potencijalnih rizika tokom rada na otvorenom.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve poslodavce da prepoznaju svoju odgovornost za sigurnost radnika i prilagode uvjete rada s ciljem unaprjeđenja radnog ambijenta i zaštite zdravlja zaposlenih.

#BiH #satovi #pomjeranjevremena
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');