Članak

U 11 SATI

Danas nastavak dvodnevne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

U Sarajevu će danas, s početkom u 11 sati, biti nastavljeno dvodnevno zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koje je prekinuto sinoć.

(Patria) - U Sarajevu će danas, s početkom u 11 sati, biti nastavljeno dvodnevno zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koje je prekinuto sinoć.

Na dnevnom redu su brojni zakoni i odluke, a o nekim od tih akata jučer je obavljena rasprava. No, nije glasano već će to biti obavljeno danas po završetku rasprave o svakoj tački dnevnog reda.



Na dnevnom redu su 22 tačke, od kojih je jučer razmotreno 11, dok će o drugoj polovini biti raspravljeno danas.

No, ono na šta je ukazano na jučerašnjem dijelu sjednice je nedopustiv propust predsjedavajućeg Dragana Miokovića da u dnevni red uvrsti i tačku koja se tiče katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile našu zemlju, odnijevši veliki broj života.

Među jučer razmotrenim aktima je i Prijedlog zakona o unutrašnjoj trgovini, čije odredbe najavljuju neradni dan nedjeljom za radnike u trgovini u FBiH. Iako reguliše i mnoga druga pitanja, fokus javnosti je već duže apsolutno baš na tom segmentu zakona.

Za takav interes javnosti je najviše zaslužan sindikat trgovačkih radnika, prema navodima pojedinih članova Parlamenta.

I da ga danas eventualno odobri Zastupnički dom, za stupanje na snagu zakona potrebna je i većinska podrška Doma naroda u čijem je dnevnom redu, prema oficijelnoj najavi, predložen za sjednicu sazvanu za 30. oktobar.

#Parlament #sjednica #BiH
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');