Članak

SARAJEVO

Sjednica Vijeća ministara BiH, među 40 tačaka dnevnog reda nijednog zakona

U Sarajevu će danas, s početkom u 14.00 sati, biti održana sjednica Vijeća ministara BiH, na čijem se dnevnom redu nalazi 40 tačaka.

(Patria) - U Sarajevu će danas, s početkom u 14.00 sati, biti održana sjednica Vijeća ministara BiH. Među 40 tačaka dnevnog reda nema nijednog zakona.

Između ostalog, pred državnim ministrima je Prijedlog strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u BiH za period 2024-2027., čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Bit će razmatran i Nacrt sporazuma o grantu između BiH i Evropske investicione banke, Mediteranski koridor: Poddionica autoputa Vc Tunel Kvanj-Buna, u BiH/Grant Zajedničkog evropskog fonda za Zapadni Balkan, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Dnevni red čini i Nacrt sporazuma o grantu između BiH i Evropske investicione banke, Mediteranski koridor: Poddionica Medakovo-Ozimice Autoputa 5c u BiH/Grant Zajedničkog evropskog fonda za Zapadni Balkan, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Također će biti raspravljano o Nacrtu okvirnog sporazuma o zajmu između BiH i Razvojne banke Vijeća Evrope za psihijatrijske klinike u BiH, ali i Nacrtu odluke o ratifikaciji Ugovora o zajmu (Projekt centralnog grijanja Pale) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Nacrt prijedloga Programa javnih investicija/Razvojno-investicionog programa institucija BiH 2025-2027., čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH, također čini dnevni red današnje sjednice.

Ministri će razmatrati i Prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Agencije za državnu službu BiH, kao i Prijedlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Granične policije BiH.

Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Državne agencije za istrage i zaštitu, Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Konkurencijskog vijeća BiH i Prijedlog pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Institucije ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH, također su sastavni dio dnevnog reda sjednice.

Kao posljednja tačka dnevnog reda, pod oznakom "povjerljivo", bit će razmatran Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

#sjednica #Vijećeministara #BiH
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');