Članak

ZABRINJAVAJUĆI PODACI

Hrvatska među evropskim zemljama s najviše poginulih u sudarima na milion stanovnika

U saobraćajnim nesrećama na evropskim cestama prošle godine poginulo je više od 20.000 ljudi, a Hrvatska je i dalje među zemljama s najviše poginulih na milion stanovnika.

Ilustrativna fotografija

(Patria) - U saobraćajnim nesrećama na evropskim cestama prošle godine poginulo je više od 20.000 ljudi, a Hrvatska je i dalje među zemljama s najviše poginulih na milion stanovnika.

Od početka ove godine poginule su 193 osobe, no posebno zabrinjava što je među stradalima sve više motociklista, piše HRT.

- Nažalost, ova godina je rekordna po broju stradalih u saobraćaju. Imamo veći broj saobraćajnih nesreća u odnosu na prošlu godinu, ali ono što je bitnije i veći broj stradalih motociklista.

Svaka četvrta osoba je motociklista ili saputnik na motociklu - kaže direktor Službe za prevenciju zloupotreba i unapređenje procesa obrade šteta Kristijan Oslić.

- Vrlo često smo svjedoci sudara u kojima dolazi do klizanja vozača, pada, gdje pri malim brzinama, nažalost, vozači, ako su nezaštićeni, ako ne nose potrebnu opremu poput kacige, udaraju u infrastrukturu pored ceste i dolazi do teških tjelesnih povreda - ističe vanredni profesor na Fakultetu saobraćajnih nauka Željko Šarić.

Uzrok saobraćajnih nesreća najčešće je neprilagođena brzina motociklista ili oduzimanje prednosti automobilu, a trenutak prije potencijalnog sudara vozilo na četiri točka prije će zakočiti nego ono na dva.

#Brzina #Hrvatska #Kristijan #Motocikl #Nesreće #Oslić #Povrede #Saobraćaj #Stradali #Željko #Region
U

Your writings stick out to me since the content is interesting and simple to understand. Even though I've read a lot of websites, I still like yours more. Your essay was interesting to read. I can understand the essay better now that I've read it carefully. In the future, I'd like to read more of your writing infinite craft game online