Članak

PREDSJEDNIČKI KANDIDATI

Trump odbio poziv Fox Newsa da debatuje s Harris krajem mjeseca

(Patria) - Bivši republikanski predsjednik Donald Trump rekao je da neće debatovati s potpredsjednicom Kamalom Harris, nekoliko sati nakon što ih je Fox News pozvao kao predsjedničke kandidate da učestvuju u mogućoj drugoj debati 24. ili 27. oktobra, javio je Reuters.

Trump i Harris su prvi put debatovali 10. septembra. Trump je rekao da neće biti nove debate prije izbora 5. novembra. Odbio je i poziv CNN-a za debatu 23. oktobra, koju je Harris prihvatila.

Trump i Harris su u tijesnoj utrci. Fox je u svom saopštenju rekao da bi druga debata „predstavila priliku svakom kandidatu da iznese svoje završne riječi“.

Prošle sedmice kandidat za potpredsjednika guverner Minnesote Tim Walz i senator JD Vance imali su televizijsku debatu.

„NEĆE BITI REVANŠA“, napisao je Trump na svojoj platformi Truth Social.

„ZNAČI, NEMA O ČEMU DA SE RASPRAVLJA.“

Trump je rekao da je sada veoma kasno da se vodi debata.

Trump je krajem juna debatovao s demokratskim predsjedničkim kandidatom i predsjednikom Joeom Bidenom. Biden se povukao kao kandidat manje od mjesec dana nakon katastrofalnog nastupa. Trump je imao prednost u odnosu na Bidena nakon debate, ali je Harris ušla u utrku nakon što je Biden odustao. Neke ankete pokazuju da ona ima malo vodstvo.

U debati 10. septembra, Harris je stavila Trumpa u poziciju da se brani nizom napada na njegovu sposobnost za obavljanje funkcije, zbog podrške ograničenjima abortusa i zbog bezbrojnih pravnih problema.

#debata #DonaldTrump #KamalaHarris #Svijet