Članak

THE WASHINGTON POST

Više od 20 iranskih raketa pogodilo izraelske vojne i obavještajne lokacije

Više od 20 od oko 180 raketa, koliko ih je u utorak Iran ispalio na Izrael, probilo je protivvazdušnu odbranu i palo pored najmanje tri vojne i jedne obavještajne lokacije, piše The Washington Post.

(Patria) - Više od 20 od oko 180 raketa, koliko ih je u utorak Iran ispalio na Izrael, probilo je protivvazdušnu odbranu i palo pored najmanje tri vojne i jedne obavještajne lokacije, piše The Washington Post.

Ovaj medij verifikovao je video snimke na kojima se vidi kako 20 raketa pogađa vazduhoplovnu bazu Nevatim na jugu Izraela i tri baze Tel Nof u centralnom dijelu zemlje.

Na drugim video snimcima se vidi da su najmanje dvije rakete pale kraj sjedišta izraelske obavještajne agencije Mossad u Glilotu, prenose izraelski mediji.

Vojska Izraela je u srijedu potvrdila da su prethodne noći neke vazduhoplovne baze bile pogođene u obimnom iranskom napadu balističkim raketama, ali je naglasila da nije pričinjena šteta funkcionisanju Izraelskih vazduhoplovnih snaga.

Također je saopšteno da se efikasnost napada mjeri pričinjenom štetom ključnoj infrastrukturi i imovini, te brojem žrtava, a ne time koliko je raketa dospjelo do cilja.

Vazduhoplovne snage Izraela kažu da su uspješno spriječile takvu štetu i velike žrtve.

Od šrapnela jedne presretnute rakete poginuo je jedan Palestinac na okupiranoj Zapadnoj obali, a u Izraelu su dvije osobe lakše ranjene.

#Glilotu #Iran #Izrael #Mossad #Nevatim #Obali #Palestinac #Ranjene #Svijet #TelNof #Zapadnoj