Članak

NAKON POPLAVA

Prohodan put do Jablanice, do Mostara saobraćaj obustavljen

Foto: N1

(Patria) - Na putevima Konjic-Jablanica i Konjic-Borci-Ruište sada mogu saobraćati putnička, kombi i terenska vozila. Na putevima: Jablanica-Mostar, Jablanica-Prozor i Jablanica-Blidinje i dalje je saobraćaj obustavljen.

Alternativni pravci su: Sarajevo-Novi Travnik-Rostovo-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Mostar ili Sarajevo-Foča-Tjentište-Gacko-Mostar. Napominjemo da se na magistralnom putu Gacko-Nevesinje (u mjestu Rilja), zbog izlijevanja rijeke Zalomka, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Kiseljak-Kreševo, zatim na ulazu u Kiseljak (iz smjera Sarajeva) i Breza-Vareš. Na putu Visoko-Kiseljak, zbog većeg odrona, saobraća se otežano jednom trakom.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putevima.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h.

#Jablanica #Konjic #BiH #Poplave #ElementarnaNepogoda