Članak

ODLUKA U SUBOTU

CIK još nije donio odluku o eventualnoj odgodi izbora u poplavljenim područjima

(Patria) - Odluka o eventualnoj odgodi izbora u poplavljenim općinama i gradovima još nije donesena, potvrđeno je danas iz CIK-a.

Predsjednica Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić kazala je novinarima u Sarajevu kako su iz CIK-a u stalnoj komunikaciji s lokalnim izbornim komisijama u općinama koje su najteže pogođene poplavama.

Pojasnila je kako je posebno riječ o Jablanici, ali i Konjicu te Fojnici jer je zbog odrona i klizišta te neprohodnih cesta otežana komunikacija s tim dijelovima zemlje.

“Ovo je trenutno doista veliki problem zbog transporta izbornog materijala”, kazala je Hadžiabdić dodajući kako je pred članovima CIK-a “nekoliko besanih noći” jer trebaju stalno procjenjivati stanje na terenu.

Kazala je kako je izbore moguće prolongirati i u nedjelju, ali očekuje konačnu odluku u subotu.

Istaknula je kako je eventualna odgoda moguća samo u pojedinim općinama, dok će u dijelovima BiH koji nisu pogođeni poplavama glasanja u nedjelju svakako biti.

Ako na nekim od biračkih mjesta glasanje ne bude moguće u nedjelju, ono će biti organizirano naknadno, najranije sedam, a najviše 30 dana nakon 6. oktobra.

#Izbori #odgoda #općine #poplave #BiH