Članak

SKUPIT ĆE I NOVČANU POMOĆ

SDA otkazala sve skupove: Porodicama stradalih građana iskazali najiskrenije saučešće

(Patria) - Stranka demokratske akcije obustavlja sve ranije predviđene predizborne aktivnosti i otkazuje zakazane skupove zbog katastrofalnih poplava koje su sinoć pogodile dijelove Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve općinske i gradske organizacije SDA da sredstva namijenjena za organizaciju skupova preusmjere za pomoć područjima pogođenim poplavama, a članove, aktiviste i simpatizere SDA da daju doprinos u spašavanju ljudskih života i imovine.

Porodicama stradalih građana iskazujemo najiskrenije saučešće.

Od nadležnih institucija vlasti tražimo da sve raspoložive resurse hitno usmjere na spašavanje života i imovine građana, te saniranje posljedica poplava.

Oglasio se i OO SDA Novi Grad koji je također obustavio sve predizborne aktivnosti i u ponom kapacitetu se stavlja na raspolaganje nadležnim službama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

"U ovim teškim trenucima, smatramo da je najvažnije staviti fokus na očuvanje ljudskih života i pružiti svu potrebnu podršku onima koji su izgubili svoje domove i sigurnost", navode iz OO SDA Novi Grad.

Kandidati sa liste za OV Novi Grad skupit će i finansijsku pomoć koju će uplatiti kao pomoć unesrećenim u ovim poplavama.

#Bosna #Hercegovina #Izbori2024 #NadležneInstitucije #Pomoć #Poplave #SaniranjePosljedica #Saučešće #Spašavanje #StrankaDemokratskeAkcije #Vlasti