Članak

SARAJEVO

Predstavljeni kandidati NES-a za Općinsko vijeće Novi Grad: Dajte priliku onima koji se za malo vlasti neće prodati!

(Patria) - Centralni skup Općinske organizacije NES-a Novi Grad održan je sinoć u punoj kino sali ove sarajevske općine. Na skupu su predstavljeni kandidati NES-a za Općinsko vijeće Novi Grad. Skupu su prisustvovali predsjednik Glavnog odbora NES-a i zastupnik u Parlamentu FBiH Mirza Batalović, član Predsjedništva NES-a i povjerenik za Kanton Sarajevo Enver Išerić, zatim dr. Zlatko Kravić, predsjednik NES-a Novi Grad te nosilac liste za Općinsko vijeće Haris Rustemović te mnogi drugi ugledni gosti.

Sa skupa je upućena poruka građanima da izađu na izbore i daju priliku
onima za koje znaju da ih neće izdati, jer su već dokazali kakvu politiku vode i koji se za malo vlasti neće prodati.

-Lokalni izbori su prilika da date svoj glas kandidatu kojem vjerujete da može izaći sa vašim glasom, koji će zajedno sa vama djelovati na način dostojan čovjeka, a u službi komšiluka i zajednice – poručeno je sa skupa.

Rustemović je, između ostalog, kazao da se „na osnovu univerzalnih ljudskih vrijednosti od početka čovječanstva pravio red na Zemlji, tako je ostalo do dana današnjeg, iako su se u međuvremenu mijenjali društveni sistemi, načini upravljanja zajednicama potaknuti tehnološkim napretkom, ali su ljudske vrijednosti uvijek bile prisutne kao poluga za funkcioniranje društva, pa i naše lokalne zajednice“.

-Upravo na tome želimo bazirati naš rad, ponovno biti dobre komšije,
čuvati naše javno dobro, zalagati se za poštene ljude u politici, prosperitet i napredak koji ćemo ostaviti budućim generacijama.

Izdvajamo viziju ozbiljnog, transparentnog djelovanja u službi građana
izabranih vijećnika NES-a Novi Grad. Ista vizija se odnosi na uspostavljanje, održavanje, osnaživanje i kontinuirano održavanje efikasnosti rada kako samog vijećnika, tako i članova savjeta mjesnih zajednica na području općine, a koje nisu na usluzi našim sugrađanima u vidu aktivne komunikacije, potreba lokalnog stanovništva, rješavanja problema i zadovoljavanje interesa i potreba stanovnika različitih dobnih skupina - rekao je Rustemović te pozvao građane općine Novi Grad da podrže aktuelnog načelnika Semira Efendića, jer je „dokazao predan rad za građane i da je u službi građana, što NES promovira od osnivanja“.

Batalović je u svom obraćanju govorio o tome koliko je bitno što NES nije pristao na suspenziju Ustava i odustao od fotelja za veće dobro, te je poručio da lojalnost nema cijenu.

Kravić je je kazao da ga raduje činjenica što vidi veliki potencijal u ljudima koji čine listu NES-a, i to iz razloga što su to ostvareni, principijelni ljudi koji svoj doprinos daju i mimo politike, rade i grade na području svojih mjesnih zajednica, bez naknada, te je poručio da je glas za NES glas za komšiju.

Dr. Išerić je podsjetio da je NES u proceduru uputio dva veoma bitna zakona koja se tiču naknada za majke sa četvero i više djece te nacrt zakona o penziono-invalidskoj zaštiti kojim se traži povećanje minimalne penzije za 22 posto. Tako bi minimalna penzija iznosila 700 KM.

#Izbori2024 #NesNoviGrad #MirzaBatalović #EnverIšerić #ZlatkoKravić #HarisRustemović #SemirEfendić #LokalniIzbori #GrađaniIzbore #DobreKomšije #TransparentnoDjelovanje