Članak

TRAŽE REAKCIJU CIKA

Stranka za BiH: Zloupotreba grba Općine Novi Grad, građanima dostavljena uputa da glasaju za Selimbegovića i Đogića

(Patria) - Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) oštro osuđuje zloupotrebu općinskih obilježja od strane Naroda i Pravde (NiP) i Mirze Selimbegovića, u njegovoj kampanji za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo. Na adresu brojnih građana dostavljen je promotivni materijal sa oficijalnim grbom Općine Novi Grad Sarajevo, a u materijalu koji su dobili, građanima se daju jasne upute kako i za koga glasati na predstojećim izborima.

Odnosno, da svoj glas daju za Mirzu Selimbegovića, kandidata Naroda i Pravde za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, te Denisa Đogića nosioca liste političke partije Snaga naroda za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo. Uz upute kako glasati, ovaj materijal zloupotrebljava i službeni simbol Općine Novi Grad Sarajevo što je nedopustiva praksa i manipulacija građanima.

Foto: Stranka za BiH


Ovaj čin nije samo nezakonit, već pokazuje koliko daleko su spremni ići pojedini kandidati da bi ostvarili političku prednost. Podsjećamo da je nedavno Centralna izborna komisija (CIK) kaznila SDP, partnersku stranku Naroda i Pravde, sa 10.000 KM zbog zloupotrebe funkcije premijera Federacije BiH, Nermina Nikšića, u političke svrhe.

Očigledno je da NiP i njihovi partneri nastavljaju sa istim metodama za ličnu političku korist. Pozivamo CIK na hitnu reakciju!

Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva Centralnu izbornu komisiju (CIK) da odmah reaguje i poduzme sve zakonom propisane mjere protiv kandidata i političkih partija koje krše zakon i zloupotrebljavaju općinska obilježja u svrhu kampanje.

Pozivamo građane da prepoznaju ove taktike i ne dozvole da ih manipulišu oni koji se koriste obmanama za lične interese, umjesto da rade u korist zajednice.

#DenisĐogić #Snaganaroda #StrankazaBosnuiHercegovinu #Izbori2024