Članak

MUP KS

Akcija 'Royal Flush': Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, slobode lišene dvije osobe

(Patria) - Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, realizovali su akciju kodnog naziva "Royal Flush" u kojoj su lišena slobode dva muškarca iz Sarajeva M.I.i A.V. osumnjičeni da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U pretresima koji su izvršeni na području Centra pronađeno je i oduzeto 11 različitih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne mase od cca 2.000 grama; osam različitih pakovanja ukupne mase više od 2.000 grama, odnosno više od 3.500 komada tableta izgleda karakterističnog za opojnu drogu esctasy; devet PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne mase više od 1.300 grama, četiri digitalne vage, aparat za vakumiranje, te druge predmete od interesa za istragu.

Nad uhapšenima se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

#Esctasy #KriminalistickaObrada #Marihuana #MiiAv #OpojnaDroga #RoyalFlush #Sarajevo #Speed #TužilaštvoKS #Vakumiranje #CrnaHronika