Članak

REAKCIJE

Faruk Dević: Sarajevska vlast sistemski nastavlja napade i urušavanje Univerziteta u Sarajevu!

(Patria) - Bahatost i neznanje vladajućih garnitura u Kantonu Sarajevo nije zaobišlo i Univerzitet u Sarajevu koji je postao glavna meta anonimnih prijava po kojim se, začudo postupa u najkraćim rokovima, kaže u reakciji Faruk Dević, član UO UNSA.

"Da su državni organi efikasni u rješavanju gorućih problema, kao što su aktivni u rješavanju fiktivnih prijava, ni više ni manje bismo bili kao Švicarska. Pogodvanje interesnim skupinama je postala vladajuća politika koju itekako uspješno izvršavaju organi Kantona koji se za iste ponašaju kao protočni bojler.

Evidentno je da te iste interesne skupine, nemaju za cilj unaprijeđenje interesa, nego ovladavanje budžetom Univerziteta u Sarajevu, koji u jednom mandatu rukovodstva iznosi preko 800 miliona konvertibilnih maraka.


I da bi sve dobilo viši nivo eskalacije pod panikom i strahom da se kandže neće staviti na taj budžet, dokazuje i orkestrirani napad na moje kolege nasljednike u Studentskom parlamentu. Na jedan krajnje bezobziran način, te interesne skupine poznate kao anonimni prijavitelji, bjesomučno vrše napade na Imrana Pašalića koji se hrabro bori za napredak Univerziteta, za što ima moju punu podršku.

S obzirom da pretpostavljam da će ovaj moj status biti predmet još jedne fiktivne prijave, svima onima koji će u dokumentima pročitati isti, poručio bih ukratko:

Budžet Univerziteta nije privatni budžet, nego svih nas, građana. Interes Univerziteta nije interes moćnika, nego javni interes društva i države. On je bio tu mnogo prije nas, a bit će i poslije nas, odgajati generacije, poboljšavati društvo i graditi državu. To nek svi znaju", kaže se u reakciji.

#AutonomijaUNSA #BudžetUniverziteta #DržavniOrgani #FarukDević #ImranPašalić #InteresneSkupine #KorupcijaMinistarstvu #RifatŠkrijelj #Švicarska #UniverzitetUSarajevu #BiH