Članak

SAOPĆENJA

Srbija će biti mirotvorac kad prihvati presude međunarodnih sudova!

(Patria) - Udruženje žrtava i svjedoka genocida oglasilo se saopćenjem a nakon što je Srbija uputila pismo Generalnom Sekretaru Ujedinjenih Nacija i predsjedniku Generalne Skupštine UN, kao odgovor na istupanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

"Srbija tvrdi da je država mirotvorac i da podržava BiH. U procesima pred Međunarodnim Krivičnim Sudom u Den Hagu odbrane ratnih zločinaca
su prezentirale na desetine pisama Slobodana Miloševića  i Franje Tuđmana u kojima sebe i države koje predstavljaju prikazuju kao mirotvorce i ljubitelje državnosti i suvereniteta BiH.

Svi znamo da je sud u Hagu presudio dva UZP, jedan sa Slobodanom Miloševićem i drugi sa Franjom Tuđmanom na čelu i jasno presudio da su tadašnji predsjednici Srbije i Hrvatske vodili dvostruku politiku; javnu za predstavu pred međunarodnom zajednicom i tajnu kao voditelji zločinačkih planova.

U pravu je Denis Bećirović kada kaže da Srbija ugrožava BiH i da to radi Aleksandar Vučić.

Naša poruka “svim Vučićima” koji vode dvostruku politiku prema BiH, prošla su vremena kada ste nesmetano pravili  UZP-ove i igrali dvostruke igre protiv BiH. Dosta je bilo vaših “dobrih namjera” prema BiH.

Kada prihvatite činjenice UN Sudova, tada postajete ozbiljan i razuman sagovornik. Sve drugo je nastavak licemjerne politike iz vremana kada ste bili samo ministar u vladi Slobodana Miloševića", saopćeno je.

#AleksandarVučić #DenisBećirović #FranjoTuđman #Hrvatska #MeđunarodniKrivičniSud #SlobodanMilošević #Srbija #UNSudova #UZP #BiH