Članak

SARAJEVO

AKCIJA DERBY Uhapšen 44-godišnjak, pronađeni droga i oružje

(Patria) - Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli su akciju kodnog naziva „Derby“ s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prilikom pretresa osumnjičenog, pronađeno je i oduzeto četiri PVC pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne bruto mase cca 1.015 grama, jedno PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu, jedan pištolj i 30 komada municije, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Slobode je lišen 44-godišnji muškarac A.P. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH) i Nedozvoljeno nabavljanje i držanje vatrenog oružja (član 74. ZONDINOM KS).

Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

#droga #hapšenje #Sarajevo #CrnaHronika