Članak

LIGA PRVAKA

City i Inter u reprizi prošlogodišnjeg finala odigrali susret bez golova

Manchester City i Inter Milan remizirali su večeras u jednom od derbija prve runde Lige prvaka.

(Patria) - Manchester City i Inter Milan remizirali su večeras u jednom od derbija prve runde Lige prvaka.

U reprizi finala iz 2023., City i Inter su na Etihadu odigrali susret bez golova, što je svakako veliko iznenađenje, piše Faktor.ba.

Girona se u svom debiju u Ligi prvaka dobro držala protiv PSG-a na Parku prinčeva, ali je tragično poražena jer je francuski predstavnik dosta sretno uz pomoć gostujućeg golmana pogotkom Mendesa stigao do minimalne pobjede (1:0).

Čast Lige prvaka spašena je u Glasgowu gdje su Celtic i Slovan iz Bratislave odigrali meč sa šest pogodaka. Škotski predstavnik slavio je ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:1.

Pobjedu je slavila i Borussija Dortmund koja je golovima Bynoea-Gittensa iz 76. i 86. minute, te Guirassyja iz penala u nadoknadi, na gostovanju savladala Club Brugge rezultatom 3:0.

Utakmicu u Belgiji vodio je bh. sudija Irfan Peljto sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom, te četvrtim arbitrom Milošem Gigovićem.

Ranije je Sparta Prag savladala Salzburg sa 3:0, dok su Bologna i Shakhtar odigrali bez golova.


Rezultati svih večerašnjih mečeva

Prvo kolo Lige prvaka bit će kompletirano sutra, s obzirom na to da se u sklopu UEFA-ine sedmice fudbala utakmice evropske elite premijerno igraju četvrtkom.

#LigaPrvaka #fudbal #SPORT