Članak

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Komšić podržao Muamera Bandića za načelnika Općine Novo Sarajevo

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić sastao se danas s kandidatom Stranke za BiH za načelnika Općine Novo Sarajevo Muamerom Bandićem.

(Patria) - Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić sastao se danas s kandidatom Stranke za BiH za načelnika Općine Novo Sarajevo Muamerom Bandićem.



Komšić je Bandiću dao punu podršku s nadom da će, ukoliko dobije podršku građana, promijeniti trenutno loše stanje u Novom Sarajevu.

Komšić, koji je nekada i sam bio načelnik ove općine, tokom razgovora s Bandićem kazao je da živi u Novom Sarajevu dugo i da situacija nikada nije bila teška kao što je danas.



Ukazao je da su potrebne ozbiljne promjene u organizacijskoj kulturi i načinu rada kako bi se Općina Novo Sarajevo vratila na pravi kolosijek i bila istinski servis građana.

Naglasio je važnost posvećenosti općinskoj upravi i potrebama građana, te od Bandića zatražio da se, ukoliko dobije mandat, maksimalno posveti unapređenju općinskih usluga i servisa, realizaciji obećanih projekata i vraćanju općinske administracije građanima.



Bandić je zahvalio predsjedniku DF-a na podršci, te istakao svoju spremnost da odgovori potrebama građana i pokrene vitalne projekte koji će značajno poboljšati kvalitet života lokalnih zajednica u Novom Sarajevu.

- Danas sam dao obećanje predsjedniku Komšiću, a obećao sam i građanima da ću biti načelnik koji okuplja i povezuje ljude, kako bismo Novo Sarajevo gradili kao naš zajednički dom.



Jedina prava promjena nije puki slogan, već vizija razvoja s konkretnim projektima, koju ćemo realizirati zajedničkim snagama, kako bismo od naše općine napravili mjesto ugodnog življenja - rekao je Bandić.



Na kraju je još jednom zahvalio predsjedniku Komšiću, DF-u, te strankama SDA i NES na konkretnoj podršci u kampanji za načelnika Općine Novo Sarajevo.

#LokalniIzbori #MuamerBandić #NovoSarajevo #OpćinaNovoSarajevo #ŽeljkoKomšić #Izbori2024