Članak

PRIMILI JE GALIĆ I ĆEMAN

Austrijska ministrica pravde Alma Zadić posjetila Ustavni sud BiH

U okviru službene posjete BiH, austrijska ministrica pravde Alma Zadić, zajedno s ambasadorom Austrije u BiH Georgom Diwaldom i saradnicima posjetila je danas Ustavni sud BiH.

(Patria) - U okviru službene posjete BiH, austrijska ministrica pravde Alma Zadić, zajedno s ambasadorom Austrije u BiH Georgom Diwaldom i saradnicima posjetila je danas Ustavni sud BiH.

Austrijsku delegaciju u posjetu su primili potpredsjednica Ustavnog suda BiH Valerija Galić i sudija Ustavnog suda BiH Mirsad Ćeman sa saradnicima.

Galić i Ćeman su austrijskoj delegaciji prezentirali činjenice o ustavnom položaju, organizaciji i funkcionisanju Ustavnog suda BiH u trenutnim okolnostima.



Ministrica Zadić je naglasila važnost uloge Ustavnog suda BiH, posebno u segmentu zaštite osnovnih ljudskih prava. Ukazala je na značaj odluka Ustavnog suda u pravnom sistemu BiH, kao i na značaj njihove implementacije.

Također je istakla da je Vlada Austrije potpuno opredijeljena da pruži punu podršku budućem radu Ustavnog suda BiH. Pozdravila je bilateralnu saradnju koju Ustavni sud BiH ima s Ustavnim sudom Republike Austrije.

#BiH #UstavnisudBosneiHercegovine #posjete #AlmaZadić #Austrija