Članak

SARAJEVO

Načelnik vojnoobavještajne uprave OS Turske u posjeti MO i OSBiH

U trodnevnoj posjeti Oružanim snagama BiH boravila je delegacija Uprave obavještajne službe Glavnog štaba Oružanih snaga Turske, na čelu s načelnikom Uprave, generalpukovnikom Yaşarom Kadıoğluom.

(Patria) - U trodnevnoj posjeti Oružanim snagama BiH boravila je delegacija Uprave obavještajne službe Glavnog štaba Oružanih snaga Turske, na čelu s načelnikom Uprave, generalpukovnikom Yaşarom Kadıoğluom.

Generalpukovnik Kadıoğlu sa saradnicima susreo se s predstavnicima Ministarstva odbrane BiH i Uprave za obavještajno-sigurnosne poslove Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, na čelu s pomoćnikom ministra Predragom Đurićem i brigadirom Nedžadom Novalijom, koji je bio počasni domaćin turske delegacije.

Na radnom sastanku razgovarano je o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu u kontekstu globalnih kriza, kao i o modernizaciji vojnoobavještajnog segmenta MOBiH i OSBiH.

Generalpukovnik Kadıoğlu potvrdio je još jednom spremnost Oružanih snaga Republike Turske u pružanju svih vidova pomoći Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

#BiH #BosnaiHercegovina #oruzanesnage #Turska