Članak

NOSITELJICA LISTE SDA ZA GV BIHAĆA

Delić: Ulaganje u budućnost - podrška mladim porodicama!

(Patria) - Porodice s djecom su temelj naše zajednice i ulaganje u njihovu budućnost je ulaganje u budućnost našeg grada. Vizija SDA je Bihać u kojem mlade porodice mogu rasti i napredovati bez brige o financijskim preprekama, navodi se u saopćenju nositeljice liste SDA za Gradsko vijeće Bihaća Ines Delić.

"U proteklom periodu, kao zastupnica u Skupštini USK, moj je rad bio posvećen mladima i ženama. Zalagala sam se da se osigura podrška učenicima koji se takmiče na nivou iznad kantonalnog, što je i predviđeno ovogodišnjim budžetom Kantona, zatim za povećanje granta za privatne vrtiće, pružila sam podršku za povećanje porodiljnih naknada za nezaposlene porodilje, povećanju stipendija za naše studente, te za veće poticaje za stambeno zbrinjavanje mladih", navodi Delić.

Dodaje: "Na 21. redovnoj sjednici Skupštine iznijela sam dvije inicijative, jednu za određivanje lokacije i pokretanje postupka izrade idejnog rješenje i projektne dokumentacija za izgradnju dječijeg vrtića u naselju Ceravci, a drugu za sufinanciranje troškova stanovanja kod privatnih stanodavaca za studente Univerziteta u Bihaću".

"U narednom periodu, moja će misija biti da i grad Bihać stavi mlade i žene u fokus, i da se mjere, poput onih koje se provode na kantonu, provode i na nivou grada Bihaća. Bez mladih nema budućnosti, stoga ćemo se zalagati za uvođenje poticajnih mjera za mlade koji žele pokrenuti vlastiti biznis, za podršku mladim porodicama prilikom prvog stambenog zbrinjavanja kroz uvođenje besplatnih urbanističkih i građevinskih dozvola, poručila je Delić.

Kako kaže, fokus bit će usmjeren na provođenje pronatalitetnih politika, na donošenje i implementaciju mjera koje će poticati širenje porodica i jačanje naše zajednice. Zalagat ćemo se za uvođenje financijske podrške za sve porodilje u vidu jednokratnih novčanih pomoći i opreme za bebu, za uvođenje potpora za porodice s troje i više djece uvođenjem naknada za svako treće i naredno dijete. Isto tako, zalagat ćemo se i za sufinanciranje vrtića za svako treće i naredno dijete u porodici, djecu nezaposlenih roditelja, djecu samohranih roditelja, djecu korisnika socijalnih primanja, djecu iz hraniteljskih porodica, kao i djecu bez roditeljskog staranja, djecu s posebnim potrebama, djecu civilnih žrtava rata, djecu invalida te djecu redovnih studenata.

"Usvajanjem ovih mjera želimo pružiti snažniju podršku porodicama sa djecom u gradu Bihaću, tako i porastu nataliteta, s ciljem podrške roditeljstvu i očuvanju našega društva. Naš je cilj učiniti Bihać gradom poželjnim za život!", istiće nostieljica SDA za Gradsko vijeće Bihaća.

"Ovom prilikom željela bih najaviti da će se u petak, 13. septembra u 16.30 sati, u prostorijama kandidata za gradonačelnika grada Bihaća Rusmira Muse, a koja se nalazi na adresi Harmanska bb, preko puta Harmanske džamije, održati predstavljanje dijela programa koji je posvećen ženama. Stoga pozivam sve sugrađanke da se pridruže i poslušaju program kandidata za gradonačelnika, a koji će biti fokusiran na snažniju podršku ženama u gradu Bihaću u narednom periodu", najavila je Delić.

#DječijiVrtić #FinancijskaPodrška #Izbori2024 #MladePorodice #PronatalitetnePolitike #RusmirMusa #Sda #SkupštinaUsk #UrbanističkeDozvole #ŽenePodrška