Članak

PREMIJER ZDK

Pivić: Kasumović uz rame s Milanovićem, Grabar Kitarović, Vučićem i Vulinom

Zenički gradonačelnik Fuad Kasumović u potpunosti je izgubio kompas i radi ono što rade najveći neprijatelji države, a to je da Bošnjake želi predstaviti kao teroriste i ekstremiste.

(Patria) - Zenički gradonačelnik Fuad Kasumović u potpunosti je izgubio kompas i radi ono što rade najveći neprijatelji države, a to je da Bošnjake želi predstaviti kao teroriste i ekstremiste.

Poručio je to danas na društvenim mrežama premijer ZDK Nezir Pivić, istakavši da je "Kasumović uz rame s Milanovićem, Grabar Kitarović, Vučićem i Vulinom".

"Nakon što je raskrinkan u laži da je SDA dijelila pakete pomoći u mjestu Starina te demantovan od volontera i humanitarne organizacije 'One Nation', Fuad Kasumović se obrušio na ovu humanitarnu organizaciju, a u konačnici i na narod.

Kasumović je u potpunosti izgubio kompas i radi ono što rade najveći neprijatelji države, a to je da Bošnjake želi predstaviti kao teroriste i ekstremiste.

Jer, kako drugačije protumačiti njegovu izjavu da su humanitarci u mjestu Starina 'možda dijelili i naoružanje', što je, kako je objavio, prijavio agenciji SIPA, Ministarstvu vanjskih poslova i Ambasadi Velike Britanije u BiH, tražeći da se provjeri rad humanitarne organizacije 'One Nation'.

Ovakve brutalne optužbe su svojevremeno znali iznositi Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, a sada im se pridružio i Fuad Kasumović.

Neka Kasumović objasni narodu kakva je pozadina ove harange i za čije interese radi.

Ovaj narod nikad nije bio radikalan, nikad nije bio ekstremista, nad ovim narodom je izvršen genocid i neće nikada dozvoliti da se ponižava od bilo koga, a najmanje se očekivalo da bude ponižen od gradonačelnika Zenice, koji treba da se prioritetno brine za interese građana.

Pozivam pravosudne institucije na hitnu reakciju, jer su građani uznemireni budući da su ove optužbe došle od prvog čovjeka Zenice, čija bi riječ trebala imati težinu.

Iako Kasumoviću laž nije strana, što smo više puta dokazali, s iznesenim optužbama je prešao granicu i kampanje i politički korektnog govora", poručio je Pivić.

#FuadKasumović #Gradonačelnik #NezirPivić #politika #premijerzdk #BIH