Članak

PISMO PODRŠKE

Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja KS pružio podršku radnicima u zdravstvu koji se bore za veća prava

(Patria) - U ime 4000 članova našeg Sindikata, radnika zaposlenih u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo, izražavamo punu podršku Vašoj borbi za bolji ekonomsko-socijalni status radnika u zdravstvu i pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da udovolji zahtjevu Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo za povećanje satnice na 3,70 KM, navodi se u pismu podrške Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor SSOOiO KS.

"Sindikalne aktivnosti koje uključuju, ne samo slobodno izražavanje mišljenja, već i sve vidove i oblike aktivnosti koje ste poduzimali i koje ste najavili da ćete poduzeti predstavljaju osnovni temelj sindikalnog djelovanja. Podržavajući ova prava doprinosimo demokratskom društvu i ravnoteži interesa između poslodavca i radnika.

Ovo otvoreno pismo podrške je jasna poruka da zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo nisu i nikada neće biti sami u nastojanjima za poboljšanje svojih radničkih prava te izražavamo spremnost da u skladu s našim mogućnostima pomognemo u sindikalnoj borbi za prava svih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo.

Nadamo se da ćete uspjeti u namjeri da vaši zahtjevi budu prihvaćeni te vas u duhu sindikalne solidarnosti pozivamo da računate na našu podršku i istrajete u svom zahtjevu", navode u pismu podrške.

#BiH #Sindikat #pismopodrške #radniciuzdravstvu