Članak

TUŽILAŠTVO ZDK

Voloder i drugi osumnjičeni će danas biti ispitani

(Patria) - Bivši direktor Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine Elmedin Voloder i drugi osumnjičeni u koji su privedeni u jučerašnjoj akciji Landfill su jutros predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrdila je za "Slobodnu Bosnu" Mirna Poljac, glasnogovornica Tužilaštva ZDK.

"U naredna 24 sata će ih ispitati postupajući tužilac nakon čega će se isti opredijeliti u pogledu poduzimanja daljih mjera i radnji", navea je Poljac za "SB".

Po Zakonu tužilac ima 24 sata da ih ispita, te da u ta 24 sata eventualno podnese prijedlog za pritvor, nakon čega odluku o pritvoru donosi Sud.

Podsjetimo, bivši direktor Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine Elmedin Voloder priveden je jučer u prostorije Federalne uprave policije (FUP), a u sklopu velike akcije koja se provodila na više lokacija na području tri kantona.

Saznajemo da su osim njega ostali osumnjičeni u ovoj akciji Marijan Nikolić iz Žepča, Boris Zekić iz Orašja, Reuf Kadrić, zaposlenik Autocesta FBiH. Osim njih, među osumnjičenima je i privatnik iz Sarajeva Mustafa Musabegović.

“Izvršeni su pretresi na 9 lokacija u Zeničko-dobojskom kantonu, Kantonu sarajevo i Posavskom kantonu, kojom prilikom je slobode lišeno 5 lica zbog sumnji u izvršenje koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice autoputa”, rekao je jučer glasnogovornik FUP-a Emil Sućeska.

#AutocestaFederacijeBosne #BorisZekić #ElmedinVoloder #EmilSućeska #Landfill #MarijanNikolić #MirnaPoljac #MustafaMusabegović #ReufKadrić #TužilaštvaZeničkodobojskog #BiH