Članak

KANTONALNI SUD TUZLA

Mjesec pritvora Fehimu Haliloviću, osumnjičenom za pokušaj ubistva u Gradačcu

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Tuzli, na prijedlog Tužilaštva TK, odredio je jednomjesečni istražni pritvor Fehimu Haliloviću iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

(Patria) - Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Tuzli, na prijedlog Tužilaštva TK, odredio je jednomjesečni istražni pritvor Fehimu Haliloviću iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Halilović je osumnjičen da je u alkoholisanom stanju 8. septembra 2024. oko 00.40 sati u dvorištu svoje porodićne kuće u mjestu Požarike kod Gradačca, nakon kraće verbalne prepirke sa M.Š, ušao u kuću, uzeo kuhinjski nož i oštećenom nanio povrede u predjelu lijevog ramena i ubodnu ranu u predjelu lica i glave, a kada je M.Š pao na zemlju, više puta ga je udario stopalom u lice.

Oštećeni je nakon toga prevezen u UKC Tuzla gdje je zadržan na liječenju.

Halilovića su pripadnici Policijske uprave Gradačac uhapsili u jutarnjim satima, te su obavili kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ga predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje i vještačenja u ovom predmetu su u toku.

#CrnaHronika #Gradačac #KantonalnisudTuzla #pokušajub