Članak

OPĆINA CENTAR

Gratz poslao poruku koja će uznemiriti Mandića: Dolazit ću na posao u 7:30, a ne u 11

(Patria) - Kandidat Demokratske fronte (DF) za načelnika Centra Dennis Gratz poslao je na društvenim mrežama intrigantnu poruku, kazavši da će, ako bude izabran za načelnika dolaziti na posao na vrijeme, u 7:30, a ne u 11 sati.



Iako nije spomenuo aktuelnog načelnika i svog protukandidata Srđana Mandića (Naša stranka), po svemu sudeći u Gratzovoj objavi se radi o aluziji na činjenicu da su općinski vijećnici, koji su prve dvije godine mandata bili u koaliciji sa Mandićem, otkrili da je aktuelni načelnik dolazio na posao u 11 sati.

Kada je pokrenuta procedura opoziva Mandića, vijećnik Naroda i pravde u Centru Jasmin Ademović je kazao da je izvršenje budžeta na historijski niskom nivou, između ostalog i zato što prvi čovjek ne radi svoj posao.

„Znamo da dolazi na posao u 11 sati, vrlo često mamuran“, kazao je tada Ademović o načelniku Centra.

Gratz je u dosadašnjem dijelu kampanje također isticao da je jedan od glavnih izvora stagnacije u Centru nerad aktuelne vlasti.

Vrlo znakovito je da objava kandidata Demokratske fronte dolazi, nakon što je održao sastanak sa općinskom organizacijom Naroda i pravde, na čijem čelu je upravo Ademović.

U intervjuima, koje je davao uoči početka kampanje, Mandić je nastojao uvjeriti javnost da je veći dio Naroda i pravde u Centru na njegovoj strani, ali taj dojam je potkopan posljednjim dešavanjima.

U prvim danima kampanje, utrka za načelnika općine Centar privlači najviše pažnje, a njen ishod će imati značajne političke implikacije.

#Izbori2024 #DennisGratz #SrđanMandić #JasminAdemović #NačelnikCentra #DemokratskaFronta #NarodIPravda #OpćinskaOrganizacija #HistorijskiNiskiNivo #KampanjaZaNačelnika #PolitičkeImplikacije