Članak

LOKALNI IZBORI 2024

OSCE organizuje debate kandidata na (grado)načelnike, pogledajte gdje će biti održane i kada

Misija OSCE-a u BiH podržat će u narednom periodu organizaciju debata kandidata za (grado)načelnike u određenom broju općina/gradova u BiH.

(Patria) - Misija OSCE-a u BiH podržat će u narednom periodu organizaciju debata kandidata za (grado)načelnike u određenom broju gradova/općina u BiH.

Iz OSCE-a su zamolili medije i građane da u svojim općinama/gradovima proprate debate koje će biti moguće prenositi uživo i snimati, te reemitovati.

U narednom periodu planirane su sljedeće debate:

Zenica, 16. septembra, Hotel "Zenica", 19 sati

U debati će učestvovati kandidati: Fuad Kasumović (BH Inicijativa KF), Adnan Šabani (Pokret), Spahija Kozlić (SDA), Almir Babajić (SDP) i Hasan Kreho (nezavisni kandidat).

Tuzla, 17. septembra, Hotel "Salis", 19 sati

U debati će učestvovati kandidati: Zoran Blagojević (SDA), Zijad Lugavić (SDP), Dervis Čičko (SBiH) i Tihomir Mihajlović (SNSD).

Vukosavlje, 18. septembra, Centar za kulturu, 19 sati

U debati će učestvovati kandidati: Zekerijah Bahić (SDP, podržan i od SDA), Bojan Rakić (SDS) i Dejan Jović (SNSD).

Goražde, 21. septembra, Centar za kulturu, 19 sati

U debati će učestvovati kandidati: Nihad Ćulov (SDA), Muhamed Ramović (NES), Ernest Imamović (SDP), Džebral Bajramović (Bh. demokrati), Senad Čeljo (NiP), Emir Hubjer (Novi početak) i Lejla Karović-Kerstin (Naprijed BiH).

Velika Kladuša, 23. septembra, Sportska dvorana, 19 sati

U debati će učestvovati kandidati: Delila Šehinović (nezavisni kandidat), Ismet Hušidić (Stranka krajiškog jedinstva - SKJ), Boris Horvat (Zajedno za Veliku Kladušu - SDP, NS, NiP, SDA), Amir Đogić (Laburistička stranka) i Adis Džanić (NES).

Bileća, 24. septembra, Dom kulture "Jevto Dedijer", 19 sati

U debati će učestvovati kandidati: Veselin Vujović (SDS), Miodrag Parežanin (SNSD) i Mihajlo Vujović (Srpska radikalna stranka).

Centar Sarajevo, datum, mjesto i vrijeme bit će naknadno određeni

U debati će učestvovati kandidati: Hajrudin Mulić (Demokratska stranka BiH), Sead Srna (NES), Srđan Mandić (NS, SDP), Dennis Gratz (DF) i Tarik Jažić (Platforma za progres).

Podsjetimo još da će Lokalni izbori u BiH biti održani 6. oktobra.

#Debate #izbori #LokalniIzbori #politika #Izbori2024