Članak

SASTANAK U SARAJEVU

Schmidt razgovarao s Izetbegovićem, jedna od tema bio i nastavni plan i program u Rs

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je u Sarajevu s liderom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem razmijenio stavove o aktuelnim političkim dešavanjima u našoj zemlji.

(Patria) - Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je u Sarajevu s liderom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem razmijenio stavove o aktuelnim političkim dešavanjima u našoj zemlji.

Schmidt je naglasio da je dužnost svih političkih aktera da djeluju odgovorno i konstruktivno u pravcu zajedničkih ciljeva i prosperiteta cijele države na njenom putu euroatlantskih integracija.

Visoki predstavnik podijelio je zabrinutost predsjednika SDA u vezi s nedavnim medijskim izvještajima o uključivanju osuđenih ratnih zločinaca u nastavni plan i program historije u Rs bez adekvatnog obrazloženja njihove cjelokupne uloge i kasnijih presuda za ratne zločine.

"Obrazovanje mora pomoći mladim generacijama da spoznaju istinu kako bi mogle prevazići strahote prošlosti i okrenuti se ka boljoj budućnosti u duhu suživota i zajedničkih prioriteta", poručio je Schmidt.

#BakirIzetbegović #ChristianSchmidt #OHR #politika #razgovor #Sarajevo #Sastanak #SDA #VisokiPredstavnik #bih