Članak

GRADSKA VIJEĆNICA

Svečani doček za srebrene paraolimpijce u Sarajevu: Zlatni ljiljani zahvalili Ismailu što im je dao podstrek da izbore finale

U Gradskoj vijećnici u Sarajevu danas je upriličen svečani doček za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci i paraplivača Ismaila Barlova.

Foto: Patria

(Patria) - U Gradskoj vijećnici u Sarajevu danas je upriličen svečani doček za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci i paraplivača Ismaila Barlova.

Naši paraolimpijci osvojili su srebrene medalje i sigurno da imaju razloga za sreću i slavlje, piše Faktor.ba.

Podsjetimo, naši Zlatni ljiljani poraženi su od Irana u finalu, iako smo mogli i do zlatne medalje.

Četrnaestogodišnji Ismail Barlov osvojio je srebro u plivanju, u disciplini 50 metara prsno.

Naša delegacija najprije je dočekana na sarajevskom Aerodromu, a zatim i u Vijećnici u pobjedničkoj atmosferi.

Ovacije su dobili reprezentativci u sjedećoj odbojci, prvo selektor Ifet Mahmutović, a zatim Ismet Godinjak, Adnan Mamko, Stevan Crnobrnja, Armin Šehić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Edin Đino, Safet Alibašić, Ermin Jusufović, te kapiten Sabahudin Delalić.

Ovacije je dobio i trener-asistent Ismaila Barlova - Nihad Barlov, glavni trener Amel Kapo, a na kraju posebne ovacije Ismail Barlov.

Emocije su proradile kod svih prisutnih kada se pojavio Barlov. A prvu riječ dobio je selektor Ifet Mahmutović.

- Hvala ovom našem malom dječaku koji je pozlatio ovo naše srebro. Bodrio nas, a mi ćemo ga gledati bar devet olimpijada sa zlatom, a ostalo ćemo vidjeti.

Hvala svima, hvala svim prijateljima, nama je Ismailov rezultat bio podstrek. Izvinjavamo se što nije zlato, a nadigrali smo ih.

U sportu ima politike, ali nećemo se žaliti. Imamo najboljeg srednjeg blokera, a tamo smo imali nešto što su nam uzeli.

Po zvaničnoj statistici najbolji igrač je Mirzet Duran, on je najbolji odbojkaš svijeta. Oni su to dodijelili igraču iz Irana, to je takva politika. Hvala ti sine - rekao je Mahmutović.

Potom se obratio i kapiten Sabahudin Delalić.

- Meni je ovo sedma medalja sa Paraolimpijade. Ismail nas je odveo u finale, možda bi izgubili od Njemačke da nije bilo njega.

Da on dođe sa srebrenom, a mi bronzanom ne ide. On će ovu priču nastaviti, mi smo dosegli vrh, a on će nastaviti i biti veliki šampion. On je sa 13 godina osvojio, a ja sa 22 godine - dodao je Delalić.


Foto: Patria

Nakon Delalića, na binu je stao trener Ismaila Barlova Amel Kapo.

- Ovo je definicija zadovoljstva. Ponosan sam na sve članove kluba, rade fantastične stvari, treba im samo pružiti jednaku priliku.

Ismail je dječak koji ide u školu, nije ni imao rasput, plivao je kilometre da bi bili tu gdje jesmo. Sutra mora u školu, prva je smjena - kazao je između ostalih Kapo.

#paraolimpijci #ParaolimpijskeIgre #svečanidoček #Vijećnica #BiH