Članak

SDA STARI GRAD

Dok metalni šiljci i dalje prijete djeci u parku Medrese, Čengić se bavi nelegalnim postavljanjem svojih plakata!

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić i dalje šuti o skandaloznim zloupotrebama javnog novca u sanaciji dječijeg parka u MZ Medrese i preplaćenim radovima, poručili su danas iz SDA Stari Grad.

(Patria) - Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić i dalje šuti o skandaloznim zloupotrebama javnog novca u sanaciji dječijeg parka u MZ Medrese i preplaćenim radovima, poručili su danas iz SDA Stari Grad.

U saopštenju podsjećaju da kamera koja je plaćena 4.000,00 KM novcem građana u maloprodaji košta 187,00 KM, dok 4 lampe koje su plaćene 10.000,00 KM u maloprodaji koštaju 71,50 KM po komadu.



"Cijeli park, koji je umjesto planiranih 35.000,00 KM koštao više od 150.000,00 KM, već je oštećen, to jeste preplaćeni i nekvalitetni dječiji rekviziti na igralištu već su oštećeni.



Na stranu skandalozna zloupotreba javnih sredstava, možda još veći problem predstavljaju metalni šiljci koji vire iz zemlje i nedovršeni šahtovi širom dječijeg parka, koji ugrožavaju živote i zdravlje djece.

Evidentno je da je načelniku Čengiću važnije da ponovo Stari Grad zatrpa isključivo svojim plakatima i plakatima svojih političkih partnera, te da na to potroši enormne svote novca za reklamu.



Odakle mu toliki novac?

Kao da mu to nije dovoljno, načelnik Čengić je na nezakonit način postavio još svojih slika na stubove javne rasvjete i fasade zgrada - iako je to strogo zabranjeno propisima o izbornoj kampanji.

Sve ovo je prijavljeno nadležnim inspekcijskim organima, te se nadamo da do njih ne dopire diktatorski i režimski uticaj načelnika Čengića i njegove 'Trojke'", saopštili su iz SDA Stari Grad Sarajevo.

#IrfanČengić #Izbori2024 #OOSDAStariGrad #politika #Sarajevo #SDP